Om oss

Inova Assistans startades utifrån personlig erfarenhet och viljan att utveckla den enskildes rätt till självbestämmande. Verksamheten startades 2013 och har nu brukare runt om i hela mellansverige. Vår vision är att underlätta kommunikation och relation för brukaren och dess nätverk som förenklar och förbättrar livskvalitén. Vår ambition är att bygga där vi står och skapa funktion, sysselsättning och fritidsmöjligheter för de brukare som finns i vår geografiska närhet med säte i Sala.

Inova Assistans ♥ Musikhjälpen

Under flera år har vi engagerat oss i Musikhjälpens viktiga arbete. Med engagemanget CP och Fantastisk har Olivia och Carmen pärlat armband och sålt sina målningar tryckta på tygpåsar, vattenflaskor och kalendrar till förmån för Musikhjälpen. 

2022 gick hela Inova ihop och fick sitta med i buren och pärla armband. 

Musikterapi

Vi på Inova Assistans är stolta över att erbjuda musikterapi i vår lokal i Sala som en integrerad del av våra tjänster. Musikterapi är en kraftfull och mångsidig metod som berikar brukarnas liv på många sätt. Här får de utlopp för sin kreativitet och skapar musik tillsammans. 

Vi tror på musikens kraft att främja välbefinnande, självuttryck och gemenskap. Genom musikterapi kan vi skapa en harmonisk väg mot ett mer meningsfullt och berikande liv för våra brukare.

Målarverkstad

Då och då bjuder vi in till målarverkstad i vår lokal i Sala, ett evenemang som inte är begränsat till våra kunder. Målarverkstaden erbjuder möjligheter till att träffa människor och skapa tillsammans. Vi tror starkt på att målarverkstaden skapar ett socialt sammanhang där skapandet möter gemenskap.

Målningen ger också möjligheter att uttrycka sig själv fritt och låta kreativiteten flöda, något som varit väldigt uppskattat av våra tidigare deltagare.