Vad tycker våra brukare om Inova?

Glad kille som stolt håller upp djurhorn med ett stort leende på läpparna

Robin

Robin beskriver sig själv som en glad kille som älskar att samla på saker, just nu är det stora intresset djurhorn som han hittar i skogen. Några av de senaste fynden visar han stolt upp när vi kommer på besök. När han inte är ute i skogen och letar efter horn så gillar han att fiska och hoppa studsmatta. För Robin har det en stor betydelse den frihet assistansen gett honom med möjlighet till utflykter och resor ihop med assistenterna. 

Det har varit en trygghet att hans assistenter har varit med under lång tid och deras starka sammanhållning genomsyrar assistansarbetet.

Bild på glad tjej i permobil med taldator framför sig på bordet.

Olivia

“Jag är en glad tjej som har en cp-skada, det påverkar min kropp men inte mitt huvud” berättar Olivia genom sin taldator. Hon beskriver vidare att skadan gör att hon inte kan tala och därför använder sig av symboler som läses upp av datorn. På fritiden gillar Olivia att lyssna på musik och dansa, men också att åka på resor. 

Det bästa med assistansen enligt Oliva är att hon får bestämma själv hur vardagen ska se ut, hur hon lever sitt liv och vilka som är hennes assistenter. Olivia berättar hur viktigt det är att man förstår varandra och att assistenterna är lyhörda. Vidare beskriver hon Inova med en trygghet att alltid veta att ledningen är tillgänglig och var man ska vända sig.

Bild på glad tjej i permobil mot neutral bakgrund

Carmen

Carmen bor i ett eget hus och har också en bil som hon beskriver bidrar till en stor frihet. Hon berättar också om sin stora  passion för musik och visar oss några av låtarna hon brukar spela på sina stora högtalare inne i hennes rum. Hon arbetar på Columbus som är en daglig verksamhet och beskriver hur hon på fritiden gillar att åka på utflykter och spendera tid vid sommarstugan med familjen. 

Carmen berättar att det bästa med hennes assistans är att den är dygnet runt eftersom hon sitter i permobil och behöver mycket stöd och hjälp. För henne är det bästa med att ha Inova som assistansanordnare att lokalerna är handikappanpassade och att hon har träffat många vänner genom de olika aktiviteterna som erbjuds.